Qraia CRM

Qraia-logo

Nieuwe functies en updates

De afgelopen maanden hebben we verschillende grote en kleine nieuwe functies gelanceerd, misschien heb je ze al gezien en gebruikt. Ook is er de laatste maanden achter de schermen een grote update geweest, waar je als gebruiker niks van zal merken. Sommige nieuwe functies waren op verzoek van jullie, als gebruiker, en andere waren zaken waar wij zelf tegenaan liepen die we wilden verbeteren.

 

In dit blog zullen we de updates uitlichten en laten zien hoe je deze kan gebruiken om jouw werk in dit eenvoudige crm systeem nog makkelijker en efficiënter te maken.

Confeti

Bestand toevoegen

Bestand uploaden
Voeg bestanden toe aan notities

Je kan nu documenten toevoegen aan notities. Hiermee kan je documenten, PDF’s en plaatjes toe voegen aan jouw notities zodat je deze nog completer zijn. En je dus alle relevante gegevens bij elkaar hebt staan. Als je klikt op een gekoppeld document of plaatje, krijg je deze in een nieuw tabblad te zien. Ook kan je deze weer downloaden met als dat nodig is.

2FA beveiliging

Oftewel 2-factor-authentication. Alweer enige tijd geleden hebben we 2FA voor betalende gebruikers geïntroduceerd. Het idee hierachter is een eenvoudig principe, namelijk dat je voor het inloggen gebruikt maakt van 2 methodes. Dus naast je wachtwoord, ook een bevestiging code die naar jouw email wordt gestuurd. Dit type beveiliging wordt door steeds meer websites en apps gebruikt wordt. Dit wordt zeker door bedrijven die met cruciale systemen werken zelfs verplicht gemaakt voor jou als gebruiker.

Hoe werkt deze beveiliging? Je logt dan niet alleen in met een loginnaam en wachtwoord. Maar daarnaast gebruik je nog een andere methode, bijvoorbeeld door een code die je wordt toegestuurd per email of sms. Op die manier kan iemand die alleen jouw wachtwoord heeft, niet bij jouw gegevens. Want, er is ook de tweede verificatie nodig, vandaar de term 2-factor-authentication.

Bij Qraia werkt het zo dat als je upgrade naar een betaald abonnement, je automatisch gebruik moet maken van 2FA. Je krijgt dan na iedere keer na het inloggen een code per email, waarna je toegang tot al jouw data in Qraia CRM hebt.

Wel zo veilig, toch?

2FA
Protect your Qraia account with 2FA

Sorteren

Sorteren

Notities, maar ook andere items, kan je op verschillende manieren sorteren. Zo kan je bijvoorbeeld sorteren dat de meest recente bewerkte items bovenaan staan, en kan je makkelijk zien waar jijzelf of collega’s het laatst aan gewerkt hebben.

 

Hiernaast zie je een paar verschillende sorteer mogelijkheden.

Filteren

Bij de verschillende overzichten hebben we nieuwe filter mogelijkheden toegevoegd en verbeterd. Net als met het sorteren, kan je zo makkelijker een selectie maken voor bijvoorbeeld een bepaald project of evenement waar je aan werkt. Zeker als je, zoals sommige gebruikers honderden notities en contacten Qraia CRM hebt staan, kan je toch eenvoudig de juiste data vinden om mee (verder) te werken.

Probeer het zelf maar eens. 

Tags: organiseer jouw data

Je kan Tags gebruiken om verschillende items zoals notities, taken, personen en bedrijven te verzamelen. Denk aan een evenement, project of groep. Alle items binnen Qraia CRM kan je van een Tag voorzien, dus Contacten, Organisaties, Notes en Taken. Selecteer een Tag, en je ziet alle gekoppelde items. Ook kan je dit als voorbereiding van een vergadering gebruiken, bijvoorbeeld door alle items die je tijdens die vergadering wilt bespreken een bepaalde Tag te geven.

De sorteer en filter mogelijkheden van de Tags zijn ook uitgebreid, om eenvoudig de juiste tags te selecteren. Je kan op verschillende manieren sorteren:

  • datum aangemaakt
  • datum bewerking gemaakt
  • meest gebruikt, of minst
  • alfabetisch
Tags / Labels
Tags, alfabetisch gesorteerd van Z - A

Je kan de Tags filteren op het Contact waar deze aan gekoppeld is, de gebruiker die dat Tag heeft aangemaakt, of de Tag actief of gearchiveerd is en het type item dat er aangekoppeld is.

 

Tag/Label verwijderen? 

Dat kan natuurlijk ook. Je gaat naar jouw Tags. Je klikt op het potloodje in de Tagnaam. Dan kan je de Tag bewerken, en zie je rechtsboven de bekenden rode ronde cirkel met een prullenbak erin. Klik erop, en je krijgt de vraag of je dit echt wilt verwijderen. Daarna is het ook niet meer terug te halen. 

Zijn er nog filters of sorteer methode die je mist? Dan horen wij dat graag op crm@qraia.com!

 

Downloaden

De selectie die je hebt gemaakt bij Tags, kan je nu ook downloaden. Daarmee krijg je een download .xls bestand waar al deze notities, contacten, bedrijven en taken in staan. Ieder op een eigen tabblad. Je kan dit gebruiken om bv alle contacten voor een evenement te downloaden en een email te sturen. Of misschien wil je naam batches printen met deze download.

 

Hieronder zie je een voorbeeld waar we een Tag hebben geslecteerd. Klik je nu op “Download”, dan krijg je een Excel bestand, met daarin alle items waar deze Tag aanzitten.  

 

Downloaden
Maak een selectie in Tags, en je kan deze downloaden met de blauw/witte download knop.

Het saaie gedeelte

Hier zullen we je niet lang mee lastig vallen. Achter de schermen is er een grote update geweest. Hiermee hebben wij de mogelijkheid om weer nieuwe functies en mogelijkheden toe te voegen. Zonder deze update zaten wij vast in de vorige versie, dat was even doorbijten, maar als het goed is hebben jullie daar niks van gemerkt.

 

Daarnaast hebben we ook verschillende schoonheidsfoutjes weggewerkt, misschien is je dat wel opgevallen 🙂

Feedback?

Laat vooral weten wat jij van het systeem vind. Wat werkt goed? En wat zou er beter kunnen? Stuur een mail naar crm@qraia.com, want wij horen graag van je!

Scroll to Top